سوهان حلوا برای زمستان همان چیزی است که انبه برای تابستان است، با این تفاوت که فقط به زمستان محدود نمی شود.
این میتای معروف که به نماد تعیین کننده مولتان تبدیل شده است در هر زمان از سال در سراسر شهر و حتی کشور توزیع می شود.
عشقی که با آن تهیه، سوهان کره ای بسته بندی و به مشتریان ارائه می شود، میزبانی سنتی مردم مولتان را در بر می گیرد.
زمانی که زمستان نزدیک است، مشتریان فهرست کاملی از افرادی که قرار است حلوا به آنها ارسال شود آماده می کنند.
به گفته شاعر و مورخ شاکر حسین شاکر، سنت ارسال سوهان حلوا برای اعضای خانواده در سایر نقاط کشور و جهان از زمانی آغاز شد که دخترانشان به شهرهای دیگر ازدواج کردند.
شاکر می گوید سوهان حلوایی قم در داخل خانه ها تهیه می شد.
این مورد به تازگی تجاری شده است.
حتی امروزه نیز ساکنان مولتان به تهیه آن در خانه ها و ارائه آن به مهمانان در شام ادامه می دهند.
در افسانه ها آمده است که سوهان حلوا برای اولین بار توسط یک شیرینی پزی هندو به نام سوهان تهیه شد.
داستان از این قرار است که یک بار سوهان برای شیرینی هایش شیر خرید، اما شیر کهنه شد.
سوهان خودکار به جای تخلیه شیر بیات، آن را آزمایش کرد.
شیر را روی شعله گذاشت و وقتی شیر شروع به غلیظ شدن کرد، سوهان مقداری آرد گندم به آن اضافه کرد تا غلیظ تر شود.
طولی نکشید که او یک غذای شیرین جدید، منحصر به فرد و لذت بخش را روی دست داشت.
سوهان لقمه ای خودکار در ادامه آن را بین مسافران و مردم محلی توزیع کرد.
به زودی، تقاضا افزایش یافت و همه برای خوردن غذای لذیذ جدید به محل سوهان رفتند.
سوهان همچنین حلوا را در دربار حاکم دیوان ساوان مال ارائه کرد، جایی که از نوآوری او به درستی قدردانی شد و محبوبیت بیشتری به او و محصولش داد.
- منابع:
- تبلیغات: