دانشمندان کانادایی در مطالعهای که بر روی 44489 نفر انجام شد، دریافتند افرادی که یک وعده از یک دانه شکلات سوربن کیلویی میخورند، 22 درصد کمتر از افرادی که این کار را نمیکنند، دچار سکته مغزی میشوند.
همچنین، کسانی که حدود دو اونس در هفته شکلات مصرف می کردند، 46 درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از سکته بودند.
مطالعه دیگری که در سال 2015 در مجله Heart منتشر شد، تأثیر رژیم غذایی بر سلامت بلندمدت 25000 مرد و زن را بررسی کرد.
یافتهها نشان میدهد که خوردن 100 گرم شکلات در روز ممکن است با کاهش خطر بیماری قلبی و سکته مرتبط باشد.
رشد و نمو جنین
بر اساس مطالعه ای که در سال 2016 در نشست بارداری انجمن پزشکی مادر و جنین در آتلانتا، GA ارائه شد، خوردن 30 گرم (حدود یک اونس) شکلات در روز در دوران بارداری ممکن است به رشد و تکامل جنین کمک کند.
عملکرد ورزشی
یافتههای منتشر شده در مجله انجمن بینالمللی تغذیه ورزشی نشان میدهد که کمی شکلات تلخ ممکن است در حین تمرین تناسب اندام در دسترس بودن اکسیژن را افزایش دهد.
محققانی که دوچرخهسوارانی را که در بریتانیا آزمایشهای زمانی انجام میدادند، مطالعه کردند، دریافتند که «بعد از خوردن شکلات تلخ، دوچرخهسواران هنگام دوچرخهسواری با سرعت متوسط، اکسیژن کمتری مصرف کردند و همچنین مسافت بیشتری را در یک تایمآزم دو دقیقهای مسافت بیشتری طی کردند».
دانشمندان بر این باورند که موفقیت شکلات تلخ در این مورد این است که حاوی فلاونول هایی به نام اپی کاتچین است که باعث افزایش ترشح اکسید نیتریک در بدن می شود. آب چغندر نیز اثر مشابهی دارد.
شکلات روشن در مقابل شکلات تلخ
تولیدکنندگان شکلات سبک یا شیری ادعا می کنند که محصول آنها برای سلامتی بهتر است زیرا حاوی شیر است و شیر پروتئین و کلسیم را تامین می کند.
حامیان شکلات تلخ به محتوای آهن و سطوح بالاتر آنتی اکسیدان در محصول خود اشاره می کنند.